В световния месец на кукления театър, в Габрово, в рамките на седем дена ще гостуват пет куклени театри и ще бъдат представени три премиери. За трета поредна година през месец март, когато се отбелязва Международният ден на кукления театър – 21 март, габровският Държавен куклен театър се включва в Куклен калейдоскоп. Той ще предложи богата палитра от заглавия, доказали своята стойност и спечелили любовта на публиката. „Забавлението е гарантирано, поуките – важни, както за големи, така и за малки“ казват организаторите.

Калейдоскопът започва на 1 март /18:00 ч./, разбира се с „Баба Марта и трите прасенца“ – едно представление с официален гост Баба Марта и много изненади.

На 10 март /11:00 ч./ е първата гостуваща постановка на Куклен театър – Търговище, които премиерно ще представят българска семейна приказка „Ново животно в гората“.

На 15 март /11:00 ч./ може да гледате второто премиерно заглавие - „Дядо Божил и дяволът“ по приказка на Елин Пелин. Гостува Театрално-музикален център Кърджали.

На 17 март /11:00 ч./ гостува Куклен театър – Ловеч с премиера на „Малкият Мук“, вълшебна приказка от Вилхелм Хауф.

Петък, 22 март, /11:30 ч. и 12:30 ч./е отреден за Театрално-драматичен театър В.Търново и представление без кукли, което ще се играе в ДТ „Рачо Стоянов“.  На голямата сцена ще гледате любимата на всички Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче или казано накратко  „Пипи Дългото чорапче“ по едноименния роман на Астрид Линдгрен.

В неделя, 24 март /11:00 ч./, Габровският куклен театър ще представи „Момче и вятър“ – една приказка за вярата в справедливостта и за тържеството на доброто, за магията на обикновените неща, които попаднали в ръцете на когото трябва, стават вълшебни и го даряват с благоденствие.

Кукленият калейдоскоп ще завърши на 31 март /11:00 ч./ с гостуващата постановка на Драматично куклен-театър Казанлък „Косе Босе“- българска приказка от Рада Москова.

Екипът на Държавен куклен театър Ви очаква с нетърпение и Ви обещава още много изненади в следващите месеци на юбилейната 2024 година!

Билети за програмата може да закупите от касата на ДКТ – Габрово, всеки ден в рамките на работно време.

В музей „Етър“ показват пушката на Бенковски и Възванието за обявяване на Априлското въстание
27 февруари 2024
Терапевтът Людмила Людмилова представя в Габрово две книги за анорексията
28 февруари 2024