Община Габрово чрез Туристически информационен център за втора поредна година участва в 49-то издание на Международното туристическо изложение TTR (Targul de Turism al Romaniei) в Букурещ, Румъния, което се проведе в периода 15-18 февруари 2024 г.

Възможностите за туризъм в Габрово и региона, както и културните събития през 2024 г. бяха акцент на проведените срещи с румънски туристически агенции, които организират групи за посещения в България.

Габрово като туристическа дестинация беше представен и пред държавния секретар на Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния Лучиан-Йоан Рус, който беше придружен от Посланика на България в Румъния Радко Влайков. 

Интерес към изложението проявиха над 14 000 индивидуални посетители, много от които се запознаха с възможностите за семеен и индивидуален туризъм и получиха информация за местата за настаняване, културните институции и събитията в община Габрово през 2024 година.

 

Таня Христова по време на срещата с Камарата на строителите: „Всичко, което е планирано да се случва в Габрово отразява стремежа устойчивото развитие на града да продължи“
21 февруари 2024
Мария Димиева представя новата си книга „Кокичета за Бог“ в храма в кв. Голо бърдо
21 февруари 2024