Община Габрово организира възпоменателна церемония по повод 151 години от гибелта на Васил Левски. На 19 февруари 2024 година от 12:00 часа пред морената, чийто надпис гласи „Тук на това място, в женския метох, е намирал убежище Апостолът на българската свобода Васил Левски“ в близост до РБ „Априлов – Палаузов, габровски свещеници ще отслужат панихида, а децата от НУ “Васил Левски“ и актьорите от ДТ „Рачо Стоянов“ ще представят поетичен рецитал. За втора поредна година ще се включат и представители на XIV Ученически гвардейски отряд при ПТГ „Д-р Никола Василиади“ с почетен караул. Възпоменателната церемония ще завърши с поднасяне на венци и цветя в знак на признателност пред живота и саможертвата на Васил Левски.

Община Габрово отправя покана към всички граждани, представители на институции, обществени организации да почетат безсмъртното дело на Апостола на свободата Васил Левски.

Безплатен семинар за сексуално, репродуктивно, ментално здраве и активен начин на живот за младежите в Габрово
13 февруари 2024
След незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е уличен извършителят на стрелбата по автобус на Общински пътнически транспорт
13 февруари 2024