„Титан гард“ е новият-стар шампион в традиционния турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово. Селекцията на Бисер Тотев спечели 30-ото издание на надпреварата след драматичен финал с „Карата ауто“, наблюдаван от над 650 зрители в зала "Орловец".

Редовното време завърши при резултат 1:1, с гол дълбоко в добавеното време на срещата за „Карата ауто“. При допълнителните удари за определяне на победителя съставът на Веско Караколев беше на един изстрел от триумфа, но Фортуна реши друго.

Финалът премина при напълно равностойна игра. „Титан гард“ поведе през първата част с дежурното попадение на Тихомир Кънев. Нападателят се разписа след грешка на вратаря Иван Петров в 12-ата минута на срещата и заби деветия си гол в турнира. От там до края играчите на „Карата ауто“ опитаха всичко по силите си да възстановят равенството, но Никола Василев спаси всичко, което можеше. Веднъж и гредата му помогна след удар с глава на Делян Дончев. В 37-ата минута Кънев беше много близо до второ попадение, с което можеше да сложи точка на спора, но Петров се реваншира със спасяване. В първата от двете минути минимално добавено време Николай Георгиев направи пропуск отблизо и изглеждаше, че „Титан гард“ ще спечели този мач. Драмата обаче тепърва предстоеше. В изтичащите заключителни секунди двойно подаване между братята Георги и Денислав Николови завърши с мощен шут на последния под напречната греда, които взриви публиката в зала „Орловец" – 1:1. Веднага след подновяването на играта прозвуча и последният съдийски сигнал. Това означаваше, че първенецът в 30-я турнир по минифутбол трябва да бъде определен с допълнителни удари от 7-метровата линия.

Дузпите започнаха добре за „Титан гард“ и Никола Василев отрази изстрела на Денислав Николов. Веднага след това обаче същото направи и Иван Петров срещу Тихомир Кънев. Последваха попадения на Иван Велев за „Карата ауто“ и Георги Колев за „Титан гард“. Делян Дончев беше точен при третото изпълнение за „Карата ауто“, а Ивайло Тодоров удари греда. След попадения на Георги Николов и Илиян Димитров, при резултат 3:4 с изпълнението на петата дузпа за „Карата ауто“ се нагърби Николай Георгиев. Негов точен изстрел щеше да донесе така желаната от отбора му титла, но не се получи – топката се отби тялото на Василев, а след това и в страничната греда. След него Атанас Георгиев вкара за 4:4 и така след първите 10 допълнителни удара победител не беше излъчен. Продължи се до грешка, а тя за „Карата ауто“ дойде моментално – Василев с глава спаси силният шут на Денис Дачев. Юлиан Младенов пък беше точен и „Титан гард“ защити шампионския си трофей с краен резултат 5:4. Това беше и пета Купа на Община Габрово за селекцията на Бисер Тотев.

Малкият финал на турнира не предложи такива емоции и беше спечелен с 3:1 от състава на „Локомотив“ (Дряново). Момчетата от съседния град се наложиха над „МФК Боруна“ с попадения на Димитър Колев и Траян Димитров. Автогол си отбеляза Милен Панчев. За „МФК Боруна“ вкара Ивайло Иванов.

Купата на шампионите беше поднесена от заместник-кмета на Община Габрово Николай Меразчиев. Вицешампионите от „Карата ауто“ получиха трофея си и сребърните медали от директора на „Общински спортни имоти“ Росица Бакърджиева, а председателят на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов награди бронзовите медалисти от „Локомотив“ (Дряново).

Връчени бяха и пет индивидуални награди. За най-добър вратар на 30-я турнир беше избран стражът на „Локомотив“ – Станислав Йорданов.

Отличието за най-добър защитник заслужи Иван Велев от „Карата ауто“.

Ивайло Тодоров от отбора на „Титан гард“ грабна статуетката за най-добър полузащитник, а съотборникът му Тихомир Кънев беше определен за най-полезен състезател (MVP).

Голмайстор на турнира с 9 точни попадения стана Пламен Кожухаров от „МФК Боруна“. Купа „Васил Дянков“ беше връчена на „ФК Стикс“, който се събра за участие в надпреварата в памет на създателя на този отбор – Велизар Лазаров.

Източник: https://sport-gabrovo.com/

 

Национална изложба „ПРОЛЕТЕН САЛОН“ 2024
5 февруари 2024
Габровски камерен оркестър представя „Избрано от публиката“ на 7 февруари
6 февруари 2024