Липсата на отопление в спортна зала „Орловец“ постави под съмнение провеждането на традиционния турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово, но няма да го провали. Въпреки не особено благоприятните температурни условия, но със съобразяване желанието на кандидат участниците, 30-ото издание на тази традиционна и будеща интерес надпревара ще се проведе в обичайния си период – в началото на новата година.

Проявата отново ще даде възможност на всички аматьори и любители на футболната игра да демонстрират уменията си в спортна зала „Орловец“.

Турнирът не е само за отбори от Габрово и в него при желание могат да се включат сформирани тимове от цялата страна.  Нямат право на участие само картотекирани състезатели в Първа професионална лига и Втора професионална лига за сезон 2023/2024 година, както и съдии, обслужващи проявата. За юношите възрастовата граница е навършени 16 години.

Промени в правилата на турнира няма. Записването вече е отворено и ще продължи до 17 часа на 12-ти януари 2024 (петък). Същия ден от 18 часа ще се проведе техническата конференция, на която ще бъде теглен и жребият за първата фаза. Плановете са турнирът да стартира на 15 ануари 2024.

Записването е възможно онлайн. Формата за попълване може да бъде намерена на сайта на "Общински спортни имоти". В нея трябва да бъде записано името на отбора, лице за контакт и телефонен номер, електронен адрес, емблема на тима (лого) и имената на състезателите, които могат да бъдат от 6 до 15. От формата може да бъде изтеглена и бланката за медицински преглед на играчите. Предоставените възможности за заплащане на таксата за участие в размер на 200 лева са две – по банков път или на място в спортна зала „Орловец“. 

Източник: Общински спортни имоти - Габрово 

Недобросъвестни габровци запалиха два подземни съда за смет в кв. "Младост"
29 декември 2023
Ритуал по потапянето на богоявленския кръст в Габрово на Йордановден
3 януари 2024