На 28 декември следобед в РСПБЗН е получен сигнал за пожар в подземни съдове за смет на ул. "Младост"8. Екипите на пожарната служба са се отзовали своевременно и са загасили пожара. Впоследствие е установено, че контейнерите са запалени от недобросъвестни граждани, изхвърлили в тях незагасена пепел от битови отоплителни тела, въпреки че на контейнерната площадка има разположена метална кофа за пепел и жар.

В следствие на възникналия пожар чувалите на подземните контейнери са унищожени, а металните съдове под земята са пълни с вода. На този етап контейнерите са неизползваеми. Поради тази причина ОП "Благоустрояване" разположи в района на контейнерната площадка два 1,1 м³ жълти пластмасови съдове за смет, които живущите следва да използват до почистването на подземната част на контейнерите и подмяната на унищожените чували.

В момента се работи по установяване на нарушителите и изчисляване на щетите, възникнали от тяхната недобросъвестност. 

От Община Габрово и ОП "Благоустрояване" призовават гражданите да използват само и единствено металните съдове за пепел разположени на контейнерните площадки за изхвърляне на отпадъци от битовите уреди за отопление през зимния сезон. 

 

Награди от вендинг системата – месец януари
28 декември 2023
Записването за 30-я турнир по минифутбол е открито
2 януари 2024