5 100 нови седалки в традиционните за футболния „Янтра“ цветове – зелено и бяло, са монтирани на представителния градски стадион „Христо Ботев“. Обновяването на зрителските трибуни стана възможно благодарение на подкрепата на Министерството на младежта и спорта (ММС).

Дейностите са на обща стойност 249 037 лева, изпълнител е столичната фирма „Азимут спорт“ ООД. Средствата бяха отпуснати безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Освен новите седалки, които заменят старите и амортизирани седящи места, е подновена металната конструкция, доставени са и стоманени шини за закрепване в централните сектори.

След влизането на ОФК „Янтра“ в професионалния футбол Община Габрово подмени част от седалките на стадиона, за да може съоръжението да бъде лицензирано от Българския футболен съюз. Стадионът е в експлоатация повече от 60 години и разполага с близо 12 хиляди седящи места.

Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство.

Отлично представяне на габровските гимназии и средни училища в образователната надпревара „За Габрово – с гордост“
22 декември 2023
Да изпратим 2023 година като скъп гост
28 декември 2023