Габровският парк „Колю Василев – Обов“, по-известен сред местните като „Колелото“, вече разполага с чешма за обществено ползване. Тя е тип „фонтанка“ и е монтирана в близост до наскоро поставената соларна пейка.

Чешмата има две корита, оборудвана е с вграден дозатор, за да не се разхищава водата, корпусът и́ е от бетон, а дизайнът е съобразен с визията на парка. Доставчик на изделието е фирма „Родис-Р“ ЕООД – Габрово.

Новата придобивка е осигурена по проекта „Крачка в адаптацията към климатичните промени“, който се реализира от Община Габрово с финансиране от Националния доверителен екофонд чрез програмата „Микропроекти за климата“. Със средства по проекта бяха закупени също две „умни“ соларни пейки и устройство за мониторинг на въздуха.

През зимните месеци чешмата ще бъде спряна, но през останалото време ще утолява жаждата на посетителите в едно от най-предпочитаните места за отдих и развлечения. Да съградиш чешма, казват, е на благодат. Нека бъдем добри стопани на общинската собственост, за да ползваме дълго благата, които са инвестиция в полза на хората!

Коледен концерт с посвещение на 80 годишния юбилей на известния габровски музикален педагог Асен Йосифов
13 декември 2023
Смолян черпи опит от Габрово за териториалния подход
13 декември 2023