На 14 декември 2023 г., от 14:30 ч., в Ритуалната зала на Община Габрово, писателят Недялко Славов ще представи новия си роман – „Хабитат“. Организаторите на събитието канят културната общественост на града да вземе участие в един непринуден разговор за натрапчивото усещане за разпад на стария традиционен свят и надничащото зад ъгъла „нищо“.

Начало на дискусията с писателя ще даде доцентът по културна антропология д-р Красимир Асенов.

Във фоайето пред Ритуална зала, дискусията ще продължи в свободен формат, на фона на фотографската изложба „Пловдив - черно и бяло“ на фотографа-график Венцислав Кутинков.

 

Недялко Славов е носител на Националната награда за литература „ Хр. Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“. Автор е на осем романа, десет сборника с поезия, два сборника с есеистика, един с разкази и четири пиеси.

От този театрален сезон на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се играе моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната“ по едноименния роман на автора.

Творбите на Недялко Славов са превеждани на английски, немски, руски и гръцки език.

Заповядайте на Рождественски концерт "СВЯТА НОЩ" тази вечер в храм „Свети Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“
11 декември 2023
Конкурс за фото есе и авторска снимка с послание за деца и младежи
11 декември 2023