Усложнена остава ситуацията в община Габрово към този момент. Основните пътни артерии са проходими при зимни условия, почистени и опесъчени. Затруднения има по второстепенните улици, където е вкарана и тежка техника за разбиване на образувания лед на места. Допълнително се усложнява и почистването заради спрелите автомобили по пътните платна. Почистват се районите на автобусните спирки. Усилия се насочват и към ръзчистване пътищата към малките населени места.

Екипи на почистващата фирма и пожарна безопасност работят на Люляците.

Автобусите на ОПТ изпълняват градските линии, но са  възможни закъснения. По график се изпълняват линиите Севлиево, София, Велико Търново.

Нормален при зимни условия е и достъпът до лечебните и здравните заведения. Пет екипа на ОП Благоустрояване днес продължават отстраняването на паднали клони и дървета на пътните платна.

Пътят към Узана остава затворен и днес екипи на ОПУ ще продължат да работят по почистването му. Проходът Шипка е отворен за движение при зимни условия.

Обстановката с населените места без ток остава без промяна с изключение на кметствата Жълтеш, Торбалъжи, Ясени, Борики, Източник, Драганчета, Малини, Стефановци, както и кварталите Пройновци и Гпадище, електрозахранването е възстановено. Всички аварийни екипи на електроразпределителното дружество работят по авариите на територията на общината, обледяването и вятърът затрудняват работата им.

Днес, 27 ноември е обявена за неучебен ден за училищата в община Габрово и за детските градини в селата Яворец, Поповци и Враниловци. Учебните занятия в детските градини и ясли в града ще се провеждат при съобразяване с усложнената зимна обстановка.

Безплатно е паркирането във всички зони за платено паркиране в града за деня.

 

Ситуацията в община Габрово остава усложнена /информация към 18:00 часа/
26 ноември 2023
Дирекция „Местни данъци и такси“ от днес приема Заявления за еднократна помощ на битовите абонати на Топлофикация
27 ноември 2023