За 25.11.2023 г. НИМХ-МОСВ обявява „червен код“ за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, „жълт код“ за област Бургас и „оранжев код“ за останалата част от страната за опасни метеорологични явления: обилни валежи от дъжд с количества до 45-65 л/кв.м, снежна покривка в Предбалкана до 20-30 см, както и за силен вятър с пориви до 20-24 м/с.

По прогнозата на Метеорологичния център на ВВС се очакват обилни валежи от дъжд и сняг, както и силен вятър до 15-20 м/с в източните райони на страната. Прогнозните количества на валежа са 30-50 л./кв.м, а в северозападните, крайните южни и югоизточни райони до 70-100 л./кв.м. В крайните източни райони ще се образува 1-5 см снежна покривка, на останалите места 10-20 см, а в северозападните и планинските райони 20-40 см. Ще има условия за преспи и снегонавяване.

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. Водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, както и да не предприемат резки маневри.

На интернет страницата на Община Габрово е създадена секция, където своевременно се предоставя информация при усложнена метеорологична обстановка Прогноза на НИМХ за опасни метеорологични явления

Министерството на енергетиката определи конкретен размер на финансовата помощ за битови абонати на Топлофикация
23 ноември 2023
Усложнена е зимната обстановка на територията на община Габрово
26 ноември 2023