На 25 ноември Младежки център – Габрово организира събитие, посветено на Международния ден за елиминиране на насилието над жени, наречено „Рисуваме женската сила и смелост“.  Мястото е Художествена галерия „Христо Цокев“, а началото е 11:00 часа.

„Ще използваме енергията на изкуството, за да изобразим силата и смелостта, които всяка една жена носи в себе си“ – разказват за идеята си организаторите и допълват, че това е повече от кампания - това е послание, че „ЛЮБОВТА ИЗКЛЮЧВА НАСИЛИЕТО!“

Готовите творби ще бъдат включени в изложба и представени в различни институции.
Каузата има за цел да подкрепи жертвите на насилие, да информира обществото за проблема и да обедини повече хора в търсенето на решение.

В рисуването са поканени да се включат всички желаещи, а с участниците ще работят и ментори-художници, които ще помогнат в избистрянето на идеите и изобразяването им по най-добрия начин.

По отношение на организацията от Младежки център казват, че са осигурени материали за рисуване, но ако някой има своя концепция, за която му трябва нещо по-различно като техника и материали е свободен да си донесе и използва.  

Ще има обособен кът с информационни материали, книжки, значки, стикери!
Организаторите благодарят за подкрепата на Български фонд за жените! https://bgfundforwomen.org/bg/, https://loveguide.bg/ и Художествена галерия "Христо Цокев".

Дейностите на Младежки център - Габрово се изпълняват по проект BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хорасъздаване на младежки център в Габрово“, финансиран по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021. 

(1) Рисуваме женската сила и смелост | Facebook

Отдел "Озеленяване" продължава да премахва растителност от речните корита на територията на община Габрово
17 ноември 2023
Информационно събитие за енергийната общност в Габрово
20 ноември 2023