Синелибри 2023 Метаморфози ви очаква в гр. Габрово, Зала "Възраждане"

 ПРОГРАМАТА продължава с: 

–––––––––––––––

20 октомври, 18:00 ч., ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е МОЕ
20 октомври, 20:00 ч., АЛМА И ОСКАР

–––––––––––––––
21 октомври, 18:00 ч., ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ
21 октомври, 20:00 ч., ИСТОРИИ, КОИТО НЕ СА ЗА РАЗКАЗВАНЕ

–––––––––––––––
22 октомври, 18:00 ч., ДВОРЕЦЪТ
22 октомври, 19:45 ч., СТРАСТИ В КУХНЯТА

–––––––––––––––

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е МОЕ
Мадлен Вердие, безпарична актриса, е обвинена в убийството на известен продуцент. С помощта на най-добрата си приятелка тя доказва вината си и е оправдана за самоотбрана. Настава време на слава и успехи, докато един ден истината не излиза наяве.

 

АЛМА И ОСКАР
През пролетта на 1912 г. овдовялата Алма Малер, грандамата на виенското общество, се впуска в афера с „ужасното дете“ на виенската артсцена - Оскар Кокошка. След известно време тяхната сладострастна връзка започва да застрашава съществуването им.

 

ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ!
Андрю Блейк, овдовял британски бизнесмен, приема работа като иконом във Франция, за да съхрани спомена за покойната си съпруга. Животът му претърпява обрат, докато се ориентира в ексцентричното поведение на господарката на имението и прислугата.

 

ИСТОРИИ, КОИТО НЕ СА ЗА РАЗКАЗВАНЕ
Пет комични истории, фокусирани върху емоциите на главните герои, се кръстосват по случайност. Звездният актьорски състав придава особен чар на този ироничен пъзел от абсурдни ситуации, смущаващи инциденти, прояви на лицемерие и изненадващи обрати.

 

ДВОРЕЦЪТ
Действието се развива в луксозен швейцарски хотел в курорта Гщаад в новогодишната нощ на 1999-а срещу 2000 година. Гости от цял свят - богати, известни и претенциозни, се стичат на пищна вечеря, но празненството претърпява неочакван обрат. Преплитането на отделните истории и сблъсъкът на различни персонажи създават абсурдна черна комедия, пълна с провокации.

 

СТРАСТИ В КУХНЯТА
Звездите на френското кино Жулиет Бинош и Беноа Мажимел, бивша двойка в живота, се превъплъщават в образите на Йожени, уважавана готвачка, и Доден Буфан, изтънчен гастроном и кулинарен шеф, за когото тя работи през последните 20 години.

 

Фестивалът се провежда в зала „Възраждане“. Билети на касата на зала „Възраждане“ 2 часа преди прожекция. Цена: 10 лв. и 8 лв. за учащи и пенсионери


За повече информация cinelibri.com и gabrovo.bg

Информация за филмите: https://www.cinelibri.com/filmi/

 

Свищов черпи опит от Габрово за европроектите
19 октомври 2023
Дончо Дончев представя #PERSONA_SATYRICONA в ДХС
20 октомври 2023