„Заедно в новия театрален сезон“, е мотото през новата театрална година в ДКТ-Габрово.  „Откриваме новия си афиш заедно с верните ни почитатели, очакващи ги многобройни изненади. Акцент на гала срещата организирана от нас, ще е постановката на успешния гост режисьор – Теодора Попова по чуждестранната народната приказка - „Червената шапчица“. Събитието ще се състои днес на 21 септември от 18 ч. а за тези които ще са възпрепятствани, предлагаме среща на 24 септември от 11 ч.“ – казват от кукления театър.

Класният постановъчен екип и актьорския състав, част от който са носители на специалната награда за актьорски дебют, завоювана от фестивала в град Ямбол за куклено изкуство - „Михаил Лакатник“ – 2023, обещават весел, изпълнен с много песни и настроение, автентичен разказ на любимата приказка, така както всички ние я разказваме от поколение на поколение. С прочита, предържащ се към оригинала, театърът продължава репертоарната линия на предлагане на автентични прочити на популярни и обичани приказки, което го прави отличим сред многото куклени театри в страната.

Заедно през новия сезон ще се наслаждаваме и забавляваме, както с репертоарните ни заглавия, така и с настоящите премиерни. Гостоприемни, както до сега, ще сме към нашите колеги - куклените театри от цяла България и техните най-добри заглавия.

На 25 септември актьорите от ДКТ – Габрово стартират нови репетиции с непоставено авторско коледно заглавие - „Приказка за снежинките“. Неин режисьор е Валентин Владимиров, който режисира успешният спектакъл – „Огнивото“, награден с две награди тази година.

„Премиерата на коледната приказка ще е на 17 декември 2023 г., когато ще посрещнем и  официално Дядо коледа и неговата свита.“ – разкриват от театъра.

Предстоящите турнета с репертоарните заглавия на трупата в страната, ще продължават и през предстоящия афишен календар на театъра - 2023/2024. Стартът ще се положи с нови дестинации и сцени. Предстоят едноседмични маратони в градовете – Кюстендил, Ямбол, Враца и северозападен район, Асеновград, Русе, Бургас, както и други еднодневни турнета в близки и далечни градове и села. „С нетърпение чакаме и новите си артистични лица – млади актьори завършили НАТФИЗ, с които да се увеличи нашата трупа, за да развиваме все по-успешно нашите творчески планове, които ще отведат габровския куклен театър на челни позиции с качествен репертоар и стабилно финансово състояния сред конкуренцията“. – споделя директорът на театъра Алфидин Ахмедов.

Таня Христова присъства на представянето на „Историята на габровската адвокатура“
20 Септември 2023
Два празнични концерта за габровци и гостите на града в Деня на Независимостта - 22 септември
21 Септември 2023