Заместник-кметът Невена Минева поздрави студентите от Техническия университет – Габрово по повод началото на новата Академична година. Дните й да бъдат удовлетворяващи и изпълнени с амбиции и успехи. – пожела Невена Минева. „Присъствието Ви тук, на прага на академичната общност е една стъпка по-напред към Вашата професионална реализация, показва отговорност към собствените Ви амбиции, цели и най-вече мечти. Образованието води до умения, а те са онази сила, която ще Ви даде преимуществото да се реализирате и ще ви подготви за нелекия път към успеха.“ – каза заместник – кметът на Габрово и допълни, че с цялата си богата история Технически университет – Габрово разполага с отлична база, експерти и възможности за развитие, поддържа контакти с повече от 150 университета. „Това което е една добра предпоставка да сверявате своето място с останалите, да взимате добрия опит и пример, но и да показвате най-доброто от Габрово и с гордост да се наричате възпитаници на Технически университет – Габрово.“ – подчерта още Невена Минева. 

С приветствени думи се обърна ректорът на Техническия университет проф. Илия Железаров. Пожелания за успехи към своите колеги поднесе председателят на студентския съвет Веселина Стефанова, която каза: „През годините, прекарани в университета, Вие ще смените средата си, ще се запознаете с различни хора и ще намерите много нови приятели. Тук е мястото за изграждане на умения за работа в екип, за зараждане и обсъждане на много нови идеи. Университетът ще разшири кръгозора Ви. Ще отвори пред Вас прозорец към знанието и ще Ви въведе в нов свят, изпълнен с интелектуални и житейски предизвикателства.“

Церемонията за старт на академичната година по традиция се състоя пред Първи корпус на Технически университет – Габрово, а гости, уважили събитието днес бяха още началникът на Регионалното управление по образованието Георги Маринов и Калоян Иванов -  член на съвета на настоятелите на ТУ-Габрово. 

Състезавайте се в „Мама е добър шофьор“
18 Септември 2023
„Зелен билет“ на 21 септември за всички линии на градския транспорт в Габрово
19 Септември 2023