Забавният и нестандартен формат „Мама е добър шофьор“ се завръща в своето пето издание, за да направи сутринта на 20 септември необикновено атрактивна, динамична и амбициозна. Както и до сега, в нетрадиционната надпревара могат да се впуснат майки с детски колички, а защо не и татковци, баби или дядовци.

Приложното каране на бебешки и детски колички в градска среда се организира от Община Габрово и е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2023-а е „Пестене на енергия“.

Мястото на провеждане на „Мама е добър шофьор“ е Градинката с мечето, а стартът ще бъде даден точно в 10:00 часа на 20 септември 2023г.

Участниците ще трябва да преминат по предварително разчертано трасе, като демонстрират умения за скоростно придвижване с детска количка и чевръсто справяне с няколко препятствия – слалом между конуси, еко викторина, смяна на памперс и повиване на бебе … в парка.

За най-сръчните, бързи и съобразителни участници са подготвени атрактивни, а за публиката са гарантирани неочаквани изживявания и много емоции.

Регистрацията започва в 09:30 часа, а състезанието ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа. Участието е напълно безплатно!

Очакваме Ви!

"Мама е добър шофьор" се реализира с подкрепата на „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – ГабровоДържавен куклен театър – Габрово.

Всички инициативи в Седмицата на мобилността следете на www.gabrovo.bg и във фейсбук страницата на Община Габрово.

Бъдете като „Бийтълс“ във фотоконкурса „<–ПОГЛЕДНИ–>“
15 Септември 2023
Успешна да е новата академична година
18 Септември 2023