„В ход” е кураторски проект, който обхваща спонтанния ентусиазъм на 8 автора, които работят активно в централна България. Домакин на събитието е ХГ „Христо Цокев”, която традиционно се ангажира с проучване на местната сцена и създаване на провокации за авангардни решения. В случая, спецификата на зала „Минчо Минчев” с нейните архитектурни дадености са както технически, така и концептуални ориентири.

Проектът се провежда чрез индивидуални покани към артисти, които, разбира се, проявяват интерес към съвременното изкуство. Събитието кореспондира директно с целите на ХГ „Христо Цокев”  - да бъде платформа за местните автори и арт организации. Изложбата е заложена с потенциал за развитие, разширяване и обогатяване, което предполага и нейното експониране в други локации.

УЧАСТНИЦИ:

Велислав Големинов завършва педагогика на обучението по изобразително изкуство с направление скулптура в Шуменски университет. Работи кавалетна живопис, скулптура и рисунка.

Димитър Иванов е учител, работи основно в сферата на графичната рисунка и компютърната графика.

Доротея Челниева е млад творец в сферата на дизайна и визуалното изкуство.

Добрин Атанасов е съвременен творец. Работи във Факултет по науки за образованието в изкуствата на СУ Св. Климент Охридски.

Евгени Недев е председател на СБХ Габрово от 2016-та година. Член е на УС на СБХ. Работи в сферата на живописта.

Кристиян Димитров участва в множество симпозиуми - основно по дърворезба. Специализира в работата си с релефи.

Христина Дренска-Тита завършва НХА София специалност скулптура. Творчеството й засяга инсталацията, обекта и други съвременни форми на изкуство.

Станимир Веселинов е студент по дърворезба в НХА София. Работи в областта на лендарта и концептуалното изкуство.

куратор: д-р Деян Боев

 

Движението по пътя Габрово - Узана ще бъде ограничено на 12 август за времето от 12 до 13 ч.
9 август 2023
Проучване по подхода за изпълнение на интегрирани териториални инвестиции
10 август 2023