Семьон Лямкин, технолог и конструктор на яркожълт запорожец, който изпреварва мерцедесите като едното нищо и плава не по-зле от моторна лодка, се забърква в неприятна история.

Когато един предприемчив “работодател” ограбва банка с негова помощ, Семьон не чака да дойдат да го арестуват, а пали запорожеца и потегля към затвора. Обаче не към някой руски, а към... холандски, защото според агенция “Партенка” пандизите в чужбина били къде по-комфортни.

Историята е дело на сценариста Владимир Ерьомин, а режисьор на лентата е народният артист на Русия и заслужил деятел на изкуството на Руската федерация Алла Сурикова. От няколко дни тя е в Габрово като официален гост на „Смешен филм фест”, а тази вечер в 17 часа, лично ще представи филма си в зала „Възраждане”.

В ролите ще видим Владимир Илин, Наталия Гундарева, Алла Клюка-Шафер, Сергей Баталов, Борис Шчербаков, Кира Сурикова, Олег Бочаров, Наталия Коренченко, Юлия Гусева, Егор Акмен.

Филмът е носител на награда „Ника” – руският еквивалент на „Оскарите”, а самата Алла Сурикова е създател, продуцент и президент на фестивала на комедийния филм „Усмихни се Русия!”. Голямата му награда – приз „Криво огледало” – се присъжда за принос в комедията.

LOVE.NET с извънредна прожекция в 14.00 часа
2 октомври 2011
Преводачът на „Сто години самота” – Румен Стоянов ще представи в Габрово книгата „Дилма Русеф”
4 октомври 2011