В сряда, 5-ти октомври, от 17.30 часа в зала „Възраждане” ще бъде официалното представяне на книгата „Дилма Русеф” за България.
Специално за събитието в Габрово идват Христо Георгиев от издателство „Синева” и известният преводач, преподавател и познавач на Бразилия - Румен Стоянов. Той е роден на 29.10.1941 г. в с. Драганево, Великотърновско. Следва в СУ "Св. Климент Охридски" и в Хаванския университет. Работил е в Бразилия като дипломат в българското посолство и като преподавател по български език и култура. В момента е преподавател в Катедрата по испанистика и португалистика в СУ "Св. Климент Охридски", където води курсове по португалска литература и по литература и странознание на Бразилия. Превежда поезия и белетристика от испански и португалски на български и обратно. Сред превежданите от него автори са Маркес ("Сто години самота"), Кортасар, Борхес, Карпентиер.
Автор е на многобройни статии, предговори, послеслови и есета. Пише поезия и проза на български, испански и португалски.

Книгата на Момчил Инджов и Жамил Шаде беше пусната на книжния пазар преди ден, в началото на тази седмица. Габровци ще имат възможност да си я купят по време на представянето.

ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАС
3 октомври 2011
Съобщение за ограничение в движението
5 октомври 2011