Ваньо Стоилов ще представи в Габрово новата си книга „Сплав човешка“. Той е от Стара Загора и е журналист с 45-годишен стаж.

Премиерата ще се състои следващата сряда – 28 юни, от 17:30 часа в читалнята „Д-р Петър Цончев“ на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“. Изданието ще бъде представено от проф. Светла Димитрова, директор на Регионалния етнографски музей на открито „Етър“.

„Сплав човешка“ е посветена на темата за необявената гражданска война в България, която се вихри от 1918 г. насам, както и че е крайно време за единение на българската нация и помирение в обществото ни.

„Мнозина ще видят в тази книга трагичната история на ястребинчетата, разстреляни през 1943 г. от български войници. Тук е чирпанлията Васил Узунов, който заради политическите си убеждения е лежал в затвора след 1944 г. по-дълго от най-известния политически затворник в света Нелсън Мандела – цели 28 години, 3 месеца и 12 дни. Тук е и необичайната съдба на единственото у нас партизанско бебе, родено в планината и спасено по волята на един... жандармерист.“, разказва авторът Ваньо Стоилов.

Средствата от продажбата на книгата по време на литературната вечер ще бъдат дарени за лечението на габровеца Серафим Бобев, който страда от множествена склероза. Входът за събитието е свободен.

4 общински образователни заведения одобрени по „Еразъм+“
21 юни 2023
Временно ограничение на движението през пл. „Възраждане“ на 25 юни
22 юни 2023