ГРАД ПАНИКА – 11.00 часа

Белгия, Люксембург, Франция, 2009, 75 мин, анимационен

Сценарий: Стефан Обие и Венсан Патар
Режисьори: Стефан Обие и Венсан Патар
Ролите озвучават: Стефан Обие, Жан Балибар, Никола Бюсе, Вероник Дюмон, Брус Елисън

Анимационните пластмасови играчки като Каубоя, Индианеца и Коня също имат своите проблеми. Планът на Каубоя и Индианеца да изненадат Коня с домашно приготвен подарък се проваля, когато вместо това те събарят къщата му. Тримата попадат в сюрреалистични приключения, докато пътуват към центъра на земята, преминават през замръзнала тундра и откриват паралелна подводна вселена, в която живеят остроглави (и безчестни!) същества. Паниката е основната емоция в живота на града от папиемаше и не е ясно дали Коня и неговата любима някога ще могат да останат насаме.

За деца над 10 години, субтитри!

Фестивали и награди: Ситжес ’09 – Най-добър анимационен пълнометражен филм; Кан ’09 – Официална селекция (извън конкурса)

НОВА БЪЛГАРСКА АНИМАЦИЯ – ПРОГРАМА 1 – 16.00
Хабанера, Въздушният ас, Made In China, Короната, 5 пъти, Таралежчетата, Fashion, Черно-бяла историйка, Папагалски залъгалки – Австралия, Черно на бяло, Пианистът, Менте, Стоп!, Черти и наковални, Откъде идват котенцата

ПРАВИЛАТА НА ЕРГЕНСКИЯ ЖИВОТ– 18.00

Финландия, България, 2011, 79 мин

Сценарий: Тонислав Христов и Каарле Ахо
Режисьор: Тонислав Христов

Главните герои – трима българи и един македонец, решават да търсят любовта. Буквално. Наемат мини-ван и тръгват да пътешестват.
Един от тях е и режисьорът на филма – Тонислав. Toй и най-добрите му приятели се опитват да променят живота си, започвайки всичко отначало.
Едно пътуване от Лапландия до плажа на Лозенец с четирима мъже, които са готови на всичко, за да разберат дали съществуват правила, за да намериш подходящата жена.

LOVE.NET – 20.00

България, 2011, 109 мин

Сценарий: Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков
Режисьор: Илиян Джевелеков
В ролите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Лора Чешмеджиева, Йорданка Кузманова, Владимир Пенев, със спецалното участие на Джон Лоутън и Мик Бокс

LOVE.NET разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, за повърхностната егоистична любов, за обвиняващата и опрощаваща любов, за горчивата сладост на изневярата и сладката болка на отмъщението...
Вторият най-успешен български филм след „Мисия Лондон” с над 200 000 зрители в киносалоните.

Фестивали и награди: 33-ти Международен филмов фестивал Москва, 2011 – Официална извънсъстезателна програма.

Съобщение от Община Габрово
30 Септември 2011
Филмите в неделя, 2 октомври
2 октомври 2011