Благотворителен концерт, организиран от приятели и колеги, ще се състои следващия вторник – 6 юни 2023 г., от 19:00 часа в спортна зала „Орловец“. Каузата за набиране на средства е посветена на габровеца Серафим Бобев, който от 24 години живее с диагнозата „Множествена склероза“.

Има шанс заболяването да бъде стопирано чрез присаждане на стволови клетки в клиника в Москва. Лечението струва 50 хиляди евро, а датата за процедурите е насрочена за 18 септември тази година. Благодарение на приятели и габровската общност половината пари вече са събрани.

В концерта ще се включат местни танцови формации и доказали таланта си изпълнители. На сцената ще се изявят ансамбъл „Габровче“, балет „Магия“, клубът по спортни танци „Ритмика“, танцовият състав „Девет осми БГ“ при НЧ „Априлов – Палаузов 1861“, фолклорният ансамбъл „Сивек“ при НЧ „Габрово – 2002“ и Оркестър „Габрово“.

Към каузата се присъединяват още цигуларят от Габровския камерен оркестър Христофор Михайлов, актьорът и директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Петко Койчев, фокусникът Мат Мърдок и възпитаниците на вокална формация „Ъпстрийм войсес“ Далия Ковачева, Инес Метева и Кристина Неделчева.

Билети на стойност 6 лева могат да бъдат закупени на място в деня на концерта. Във фоайето на спортната зала ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

 

Още едно вълшебно лято предстои в библиотеката
30 май 2023
Представят възможностите за сътрудничество между науката и бизнеса на 15 юни в ТУ – Габрово
30 май 2023