Много обичан и вече превърнал се в неизменна част от празниците на Габрово, в навечерието на Карнавал Габрово, за 24 пореден път ще се проведе Биг Бенд парад.

Шест са гостуващите оркестри, които ще се изявят на голямата сцена на площад „Възраждане“ в чест на КАРНАВАЛ ГАБРОВО, който тази година става на 100+ ГОДИНИ. Към тях, разбира се, прибавяме и домакините от Оркестър „Габрово“ с диригент Николай Венков. Самият той разказва, че е инициатор на първия Биг Бенд парад, който се провежда през 2000 година и така до днес, а целта му е да събере оркестрите първоначално от градовете Ловеч, Велико Търново, Ботевград, да гостуват на ротационен принцип и така да правят празниците на градовете си по-интересни, пъстри и да носят още повече настроение. Днес към тях се присъединяват и духовите оркестри от Плевен, Русе и Търговище. Карнавалната сцена позволява да няма ограничения на творците и изпълнителите, затова и всички участници в Биг Бенд парада сами избират програмата, с която ще се изявят.

Очаква ни невероятна петъчна вечер. Вярваме, че и времето ще е с нас, а в аванс може да издадем, че домакините от Оркестър „Габрово“ в чест на 100+ - годишнината на Карнавала ще изпълняват само българска естрада.

Заповядайте на 19 май, от 17:00 ч на площад „Възраждане“!

СТО+ - годишният Карнавал в Габрово ще започне с щура, детска и приказна  веселба
18 май 2023
Вижте къде се въвеждат ограничения в движението в дните на Карнавала
19 май 2023