СТО+ - годишният Карнавал в Габрово ще започне с щура, детска и приказна  веселба. Тази година Карнавалният екип се е постарал много за това децата от близо и далеч, които дойдат в Габрово да имат един вълнуващ и запомнящ ден, изпълнен с различни събития. Първи на звездния пешеходен маршрут ще могат да се изявят групите от детските градини в „Карнавална уличка на чудесата“. Това се прави за първи път в рамките на карнавала и ще обедини котешки банди, мускетари, бременските музиканти, славни пирати, различни анимационни герои, бизнес насекоми и още други знайни и незнайни приказни герои в един музикално-танцов уличен спектакъл, изпълнен с хумор и детска врява. Освен тях, карнавалното настроение ще продължи с картина, в която очакваме всички смели и несрамежливи мами, татковци и техните деца, маскирани и нагримирани…до неузнаваемост.  Началото е 11:00 ч. а маршрутът обхваща ул. „Радецка“ – детското шествие ще започне от пл. "1 май" и ще завърши до храм „Света Богородица“, в рамките на това трасе участниците ще могат да демонстрират своя талант на две трибуни. Карнавална сцена с любимите на всички АнИматорС, актьорите от Държавен куклен театър – Габрово и Бъбъл шоу ще очакват всички в градинката на Глинените гърнета от 12:30 ч.

Няма как да пропуснем нещо много любимо на малки и големи, което най-нетърпеливите вече започнаха да си търсят - пункта за карнавален грим. Учениците от Гимназията за сценични и екранни изкуства в Пловдив ще демонстрират своите умения и талант и ще се погрижат да бъдете изрисувани по уникален начин, който гарантирано ще привлича погледите на всички по време на Карнавала. Пунктът ще е отворен за граждани от обяд до 16:30 часа, а след това учениците ще се включат в голямото вечерно Карнавално шествие.

Сигурни сме, че енергията и ентусиазмът за изяви в този ден ще е толкова голяма, че програмата за малките приятели на Карнавал Габрово ще продължи от 13:00 ч в градинката с мечето с Детски мини карнавал. Водещ ще е бате Енчо, а организаторите обещават много спортни състезания и награди.

Габрово отличи личностите и институциите с принос към развитието на града за 2023 година
17 май 2023
БИГ БЕНД ПАРАД НА 19 МАЙ ОТ 17 Ч. НА ПЛОЩАД "ВЪЗРАЖДАНЕ"
18 май 2023