Изложби, концерти, много настроение и усмивки през Карнавалната седмица очакват габровци и гостите на града. Програмата започва в Деня на Габрово – 17 май с молебен за благополучие, а веднага след него тържествено ще бъде издигнато знамето на града. И през настоящата година традицията ще бъде спазена и четвъртокласници от габровските училище ще се включат в инициативата „Нарисувай Габрово“, която ще направи площада в центъра на града – пъстър и различен, за да зареди минувачите в този ден с настроението на децата. Интересно ще е да видим Габрово през техния поглед, затова не пропускайте да се разходите на 17 май пред сградата на общината. Художествена галерия „Христо Цокев“ е подготвила специална изложба, посветена на празника на града, а от 18:00 ч. ще бъдат връчени тържествено отличията Почетен знак на Габрово и Почетен гражданин. Денят на Габрово ще завърши с концерт в парк „Маркотея“, където талантливи малки и големи габровци от съставите при НЧ „Габрово -2002“, както само те умеят.

Денят преди Карнавала – 19 май, продължава с нещо много любимо на габровци - Биг бенд парад, който традиционно се провежда през май в рамките на Международния фестивал на хумора в Габрово. Музеят на хумора и сатирата ще провокират и разсмиват своите посетители с две изложби - „Ерата на мемето“ и Имало едно време в България / Once upon a time in Bulgaria.

Денят след Карнавала-21 май, е особено ценен, защото ще носи духа на традициите със Следкарнавална гюрултия по етърски с участието на обявените за Живи човешки съкровища Гайдарски състав при НЧ „Христо Ботев – 1869”, гр. Калофер и майстора мутафчия от музей „Етър“ Христо Маринов. Вечерта каним всички на площада, за Концерт на DARA и парти с DJ VASQUEZ.

Денят на Карнавала – 20 май, ще започне, разбира се, с нейно величество котката и разни други дребни любимци с Карнавал ревю на котки. До карнавалното шествие програмата продължава с богат избор от събития за деца. Централната улица „Радецка“ ще се превърне в голяма сцена, на която малчуганите, а и техните родители, ще могат да се изявят в Карнавална уличка на чудесата. Това обаче не е всичко, защото отново там Аниматорс, Куклен театър Габрово и  Бабъл шоу ще очакват всички и не само послушни деца на весел празник в градинката „Глинени гърнета“. И къде ако не в Габрово ще има и Детски мини карнавал в любимата на всички градинка с мечето. Голямото Карнавално шествие започва в 18:00 ч. по обичайния маршрут, но на него ще обърнем по-специално внимание като наближи времето. Карнавал без концерт не е карнавал, а 100+ години Карнавал си заслужава един зрелищен диско спектакъл, който ще включва Queen tribute, фойерверк шоу, Ice mc & Valentina Ducros, 2Unlimited, Балет Нова и MC Камен.  

Следете информационните ни канали за подробности около всяко събитие в програмата и се заредете с добро настроение, защото е време за Карнавал Габрово 2023.

 

Таня Христова поздрави учениците и преподавателите на ПГТ "Пенчо Семов" за 60-та годишнина на училището
5 май 2023
"ПРЕДИЗВИКАЙ СЕБЕ СИ" на 13 май в градинка "Глинени гърнета"
9 май 2023