На 20 април 2023 г. /четвъртък/ от 14:30 ч. във фоайето пред Ритуална зала на Община Габрово ще бъде открита военната изложба „Фотодесант“. Тя ще гостува в Габрово до 3 май 2023 г. по инициатива на Военно окръжи – Габрово, по повод предстоящия Ден на храбростта и празник на българската армия - 6 май и със съдействието на Община Габрово и Военна академия „Г.С.Раковски“. На откриването ще присъстват началникът на Военната академия генерал Тодор Дочев и фотографът Вилхем Йоцов, който ще разкаже от първо лице за преживяното по време на заснемане на кадрите и различни истории, свързани с тях.

Фотографиите представят изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните видове въоръжени сили и родове войски, денем и нощем, лято и зима, на фона на красиви кътчета от България. Техен автор е Вилхелм Йоцов, който вече 20 години работи като фотограф в системата на Министерството на отбраната, а към момента е цивилен служител – фотограф към Военна академия „Г. С. Раковски“. Като творец той се е докоснал до най-съкровените и отговорни моменти, с които се сблъскват военнослужещите. Фотосите му са запечатали множество мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните 20 години и на военнослужещи от страните членки на НАТО. Във фотоизложбата са запечатани и кадри от провеждането на национални и международни учения на територията на нашата страна.

Таня Христова: Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, хармония и нека Божията светлината огрява сърцата ни, а мирът да е в душите ни
16 април 2023
Образователна кампания „Пази детето в Интернет“ на 24.04.2023 година от 14.30 ч. в зала „Възраждане“
18 април 2023