Уважаеми съграждани,

Измина още една Страстна седмица, посрещнахме чудото на Възкресението и осъмнахме отново с надежда в сърцата. Великден е! Най-голямото тайнство за православния свят, най-големият урок по човечност и човеколюбие. Време да погледнем към себе си, да притихнем в смирение, да отправим искрена молитва. Време, в което да благодарим за онова, което имаме и за онова, което сме, за силата на духа и крилата, които ни дава вярата.

Възкресението е нашата нова възможност, която всеки път получаваме даром, божията благодат към всички нас, за да бъдем по-добри, за да са изпълнени сърцата ни с любов към ближния, за да не забравяме изначалното в нас.

Христовото Възкресение празнуваме и се покайваме, изричаме и споделяме. Да си пожелаем в най-тъжните, но и най-празнични за християните дни, да се връщаме по-често към заветите на страстната седмица - да се изпълваме с добродетели, да се трудим и усъвършенстваме способностите, с които Бог ни е дарувал, да надмогваме нашите страсти и грехове, да се стремим да се усъвършенстваме във вярата.

Да се опитаме винаги да помагаме на нуждаещ се, на изпаднал в беда, на зависим. Да „строим мостове“ помежду ни,  да отделяме повече време за семейството си, да бъдем добрия пример, да се научим на смирение, да „обичаме“ с думи, да усмихваме. Тогава, може би, ще станем и малко по-добри. 

Скъпи габровци,

Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, хармония и нека Божията светлината огрява сърцата ни, а мирът да е в душите ни.

Честито Възкресение Христово!

Таня Христова

Кмет на Габрово

Климент Кунев: Честито Възкресение Христово!
15 април 2023
Изложба „Фотодесант“ гостува в Габрово по повод Деня на храбростта и празника на българската армия
18 април 2023