На 25 март деца, родители и учители от ДГ "Дъга" се включиха в пролетното засаждане на дървета в градската среда на Габрово. Те засадиха по-голямата част от предвидените над 30 нови дръвчета, които ще допълнят озеленяването в района на облагородените пространства на ул. "Свищовска" 59-67.

 

 

В тази част на габровския квартал "Младост" беше извършен цялостен ремонт на междублоковите пространства, изградени бяха тротоари и енергоспестяващо осветление, монтирани са изцяло нови съоръжения на детските площадки, изградена е и фитнес площадка на открито.

 

 

Най-малките участници в пролетното засаждане бяха и най-ентусиазирани. Въпреки че засипването с почва се оказа нелека задача, с малко помощ от възрастните едно по-едно всички дръвчета бяха засадени, а мъниците изпълниха със смях и игри обновените детски площадки.

 

 

Дърветата за кампанията са осигурени от ОП "Благоустрояване", а служители на предприятието подпомогнаха добровлците с изкопаването на дупки за растенията и укрепването им след засаждането. Процесът по изграждане на зелените пространства в района не е завършен, в следващите месеци там предстои засаждане на останалите дървета, както и фрезоване и затревяване на почвата.

 

 

 

Партньорства за регионални иновации
28 март 2023
На 30 март ще бъдат връчени наградите в конкурса „Събитие на годината в областта на културата – Габрово’22”
28 март 2023