"Практично, интересно, полезно!"

С тези думи педагогическите специалисти от предучилищна и начална степен на образование оцениха участието си в обучение на Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Община Габрово по проект "Малките габровски предприемачи", което се проведе на 11 март 2023 година.

Представени бяха четири образователни програми от госпожа Емилия Паламаркова, обучител и методист в Джуниър Ачийвмънт, които са насочени към усвояване на знания по предприемачество и пряко кореспондират с учебното съдържание, допълват го, дават възможност за по-задълбочено му изучаване и показват на децата и учениците значението и връзката на образованието с бъдещата им трудова дейност. Темите на образователните програми, могат да се комбинират и реализират съобразно условията в детската градина и в училището, както и по преценка на педагогическите специалисти.

Гост на обучението беше Ирина Илиева-Директор организационни дейности в Джуниър Ачийвмънт България, която запозна присъстващите с предстоящи инициативи и събития и изрази безрезервна методическа и консултантска подкрепа за предстоящите дейности.

Част от педагозите се регистрираха за участие и в Световната седмица на парите/ 20-26 март/.

Проект на Правилник за организацията и дейността на Общинско предприятие „Гробищни паркове“ – Габрово
13 март 2023
Европроект насърчава диалога между младежи и институции
13 март 2023