Община Габрово е домакин на регионална среща на секретарите на общини от областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана и Плевен, организирана от Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/.

По време на откриването Валя Радева, председател на УС на НАСО, подчерта, че идеята на срещата е да се обсъдят важни въпроси и актуални приоритети, да се очертаят посоки за бъдещо единодействие и как членовете на Асоцияцията да продължат дейността си по разрешаване на общите за всички проблеми. „Предстои ни година, изпълнена с ангажименти, които са пряко свързани с работата ни като секретари. Сега е моментът да търсим решения, за да улесним работата си, както нашата, така и на администрацията.“ – каза още Радева.

Едно от предизвикателствата, които предстоят през настоящата година пред общините е свързано с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители, а след това и за местните избори през м. октомври. Затова гост на регионалната среща е адв. Мария Недева, председател на РИК - Габрово, юрист със значителен професионален опит в общинска администрация и адвокат от Адвокатска колегия – Габрово. В дискусия с нея ще бъдат обсъдени измененията в Изборния кодекс, новите моменти и практическите въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка на предстоящите на 02.04.2023 г. избори за народни представители, с които ежедневно се сблъскват секретарите на общините в работата си.

Освен темата за изборите, членовете на НАСО ще обсъдят и други текущи въпроси в работата си, как заедно да решават сходни проблеми, какви постижения имат и въведени добри практики по места.

 

Сдружение на името на Пенчо Семов в Габрово
9 март 2023
Очакваме мнението Ви в анкета за околната среда
9 март 2023