По повод предстоящия светъл празник Рождество Христово и в навечерието на новата 2023 година Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” прави подарък на четящите хора - безплатна регистрация за библиотечни услуги на всички големи и малки габровци, които искат да получат достъп до богатите й фондове, колекции и ресурси във всички области на знанието.

От възможността да се регистрират могат да се възползват всички, които нямат читателски карти за библиотеката, както и онези читатели, чиято регистрация е изтекла преди 29 декември 2023 година.

На некоректни потребители на РБ „Априлов-Палаузов” /имащи задължения към библиотеката/ безплатни карти няма да бъдат издавани.

При записването трябва да бъдат представени документи за самоличност за пълнолетните граждани, а за децата и учениците – ученическа карта и/или лична карта на родител/настойник и попълнена декларация съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент от 27 април 2016 г. и Закона за защита на личните данни.

Издаването на картите се извършва на гише „Регистрация и информация“ в централната сграда на библиотеката от 9.00 до 18.30 ч., както и в Детски отдел, който се намира в сградата на Народно читалище „Априлов – Палаузов” (Театъра) от 9.00 до 17.30 ч. в дните 29 и 30 декември 2022 г.

Стартира кандидатстването за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
21 декември 2022
ОИЦ – Габрово информира за отворени и предстоящи процедури
21 декември 2022