С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци продължават каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. От старта на инициативата до момента са предадени над 186 000 броя опаковки.

Поради огромния интерес някои от наградите вече са изчерпани, но списъкът им се актуализира всеки месец с нови награди, за което благодарим на всички партньори на инициативата.

В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата от този месец се присъединяват и нови партньори – Автомивка „HEMUS Wash Car“, Тенис клуб „Габрово“ и Регионалното депо за неопасни отпадъци. Предоставените от тях награди ще бъдат включени в кампанията за предстоящото награждаване през месец ноември. Поканата за партньорство остава отворена към всички заинтересовани страни, които могат да се свържат с екипа на Община Габрово на тел.: 066 818 311 или на e-mail: gabrovo@gabrovo.bg.

Следващото предоставяне на наградите от вендинг системата ще се състои на 1 ноември 2022г., на служебния вход в сградата на Община Габрово, от 9:30 до 17:30 часа.

Към всяка от наградите за месец ноември е предвиден и специален ПОДАРЪК – пакетче с луковици на лалета, предоставени от Община Габрово. Красивите цветя е добре да се засадят още през ноември, за да могат напролет да украсят градините с ярки цветове.

Списък на актуалните награди:

Ваучер за 3 жетона за измиване на автомобил в автомивка „HEMUS Wash Car“ – 100 точки

Ваучер за 1 час тенис на корт от Тенис клуб „Габрово“ – 300 точки

10 литра компост – 100 точки

Ваучер за 2 лева отстъпка* при пазаруване в магазини „Нивен“ – 200 точки

Ваучер за 8% отстъпка при покупка от аптека „Дунав“** – 200 точки

Ваучер за 20% отстъпка от Годишен технически преглед в ОПТ Габрово – 250 точки

Порцеланова чаша Зелено Габрово от „Дизайнер България“ – 200 точки

Превозен документ (билет) за пътуване в градския транспорт  – 150 точки

Превозен документ (месечна карта) за градския транспорт за всички линии – 1 000 точки

Ваучер за 2 лева отстъпка от билет за театрална постановка*** – 150 точки

Дъждобран с мешка за носене – 500 точки

Настолна игра „Чист късмет“ (за деца над 7 години) – 100 точки

Книжка „10 идеи как да спасим планетата“ – 400 точки

Книжка „Екология“+ Диск – 250 точки

Моливи (сив) – 200 точки

Книжка „Защо трябва да се грижа за природата“ - 180 точки

Карта за 10 % отстъпка (при покупка на художествена литература) от книжарници „Златев“ – 100 точки

Био кутия с босилек – 70 точки

Текстилна торбичка за пазаруване – 30 точки

* Ваучерът за 2 лева отстъпка важи при закупуване на хранителни стоки на стойност минимум 20 лева от магазини „Нивен“. Ваучерите не могат да се комбинират и важат еднократно. Ваучерите не могат да се използват при покупка на алкохол и тютюневи изделия.

** Ваучерът за отстъпка в аптека „Дунав“ важи за лекарства без лекарско предписание, козметични продукти и хранителни добавки.

*** Ваучерите за отстъпка не могат да се комбинират и важат еднократно, при закупуване на билет за театрална постановка на Драматичен театър „Рачо Стоянов“. Срокът на валидност е до края на театрален сезон 2022/2023.

Наградите се предоставят до изчерпване на количествата.

Община Габрово благодари на всички участници в инициативата и Ви очаква отново!

 

Партньори на кампанията: Автомивка „HEMUS Wash Car“, Тенис клуб „Габрово“, Регионалното депо за неопасни отпадъци, верига магазини „Нивен“, Аптека „Дунав“, рекламна агенция „Дизайнер България“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Общински пътнически транспорт, Книжарници „Златев“.

Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от Община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди.

Община Габрово се включи в най-голямата конференция на Балканите за транспортна инфраструктура
26 октомври 2022
Европейска седмица на програмирането в Габровска област
26 октомври 2022