Днес и утре в Ритуалната зала на Община Габрово водещи специалисти от Италия провеждат обучение по селски туризъм. Събитието откриха Посланикът на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара и президентът на Фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър. Като символичен домакин на срещата зам.-кметът Невена Минева приветства всички, които два дена в зеленото сърце на България ще споделят опит и обменят идеи за развитието на сектор „туризъм“.

В двудневната програма са вкючени теми като: Представяне на бранда „Agritourismo“ и неговите най-важни характеристики и ползи; Представяне на вдъхновяващи примери от от представителите на Националната мрежа на селските региони на Италия Умберто Селми и Франческо Фрато; Храната като мотив за туризъм – защитените храни и възможностите, които предоставят - с примери и полезни ресурси; Италианският опит в селския туризъм; Маркетинг към туриста, воден от смартфона. Какво е онлайн маркетинг? Как да си направя и защо е необходимо да имам бизнес страничка и профил в Гугъл? Какви са добрите практики за поддържане на успешен бизнес профил в Гугъл? Как да предразположа клиента да остави 5-звезден отзив?; Фестивалите и събитията като притегателна сила за посетители; Ролята на читалищата за развитие на селския туризъм и още теми, чиято основен фокус е привличане на многобройни туристи, развитие  и популяризиране на селския туризъм в България  и ползите за местната икономика и общности.

Участници в семинара са земеделски производители, собственици на къщи за гости, собственици на бизнеси, които предлагат туристически услуги и преживявания, представители на местната власт и браншови организации от цялата страна с интерес към темата.

Обучението се организира от Фондация „Америка за България“ в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация „LocalFood.bg“/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.

 

 

„Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ утре в ТУ
24 октомври 2022
Представят документален филм за габровския спортист Християн Стоянов
25 октомври 2022