Община Габрово обяви обществена поръчка с предмет на дейности, свързани с осигуряване на нормална проводимост на коритата на реките в регулация, находящи се в териториалния обхват на община Габрово. Целта е да бъде избран изпълнител, който да почисти речните корита от храсти и дървесни материали, за предотвратяване създаването на предпоставки за наводнения. Обекти на поръчката са:

 - Почистване на мост „Христо Ботев“ в гр. Габрово от храстовидна и тънкостеблена дървесна растителност, от лявата страна на реката, площ приблизително 1800 м2.

 - Почистване на моста на бул. „Хемус“,  гр. Габрово, от храстовидна и тънкостеблена дървесна растителност, от двете страни на реката, площ приблизително 750 м2.

 - Почистване в района на главен портал на бивш з-д „Кaпитан дядо Никола“, гр. Габрово, от храстовидна и тънкостеблена дървесна растителност, площ приблизително 200 м2.

 - Почистване на р. Шаварна в с. Музга, зад кметството, преди мост на Републикански път III-4404, от тънкостеблени върби, площ приблизително 700 м2.

 - Почистване на р. Лъкавица в с. Яворец – след мост на ул. „1-ви май“ от тънкостеблени върби, площ приблизително 300 м2.

Подробна информация може д анамерите в линка.

 

В памет на Николай Казаков
21 октомври 2022
Габрово отново с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво
24 октомври 2022