​​​​​​Напусна ни Николай Казаков - автомобилен състезател, деец на автомобилния спорт в България, общественик, Почетен гражданин на Габрово.

През 50-те години той става един от учредителите и член на управителния съвет на бъдещия Съюз на българските автомобилисти. Той е сред организаторите на първите състезания по майсторско управление на автомобили в Габрово, които прерастват в планинско автомобилно надбягване. Николай Казаков има много победи от наши и чуждестранни състезания.От 1973 г. до пенсионирането си през декември 1987 г. е директор на спортната школа по автомобилен спорт и картинг.

През активната си спортна кариера Николай Казаков се изявява предимно като навигатор, но в общността е по – известен като съдия.

Удостоен е със званието заслужил майстор на спорта през 1987 г., заслужил деятел на СБА и БФАС, както и на безброй други отличия и награди. Носител е и на два ордена – „Орден на труда“ и орден „Боева заслуга“.

Провъзгласен за почетен гражданин на Габрово през 2011 г., заради активната му обществена дейност и принос към Съюза на българските автомобилисти в Габрово. 

Община Габрово споделя дълбоката скръб на неговото семейство, близки и приятели.

Дълбок поклон пред светлата му памет !

 

 

"Топлофикация - Габрово" ще извършва авариен ремонт в зоната на гаровия площад, Община Габрово ще бъде безкомпромисна към сроковете и качеството при възстановяване на настилката /обновена/
20 октомври 2022
Обявена е обществена поръчка за осигуряване на проходимост на речните корита в границите на Община Габрово
24 октомври 2022