Четвъртото издание на атрактивното състезание „Мама е добър „шофьор“ се проведе днес в Градинката с мечето.

На старта на импровизирания мотополигон застанаха 16 екипажа, като превес сред бебетата взеха момчетата – общо 12. Вероятно заради хладното време и по-нежната им физика в надпреварата участваха само четири малки госпожици.

Ентусиазираните майки преодоляха техничното трасе, което им предложи слалом между конуси, скоростни отсечки, 360-градусово завъртане и предизвикателството да повият бебе (кукла) в парка.

Най-трудната част от маршрута се оказа краткият екотест, в който участниците трябваше да отговорят какво е компост, какво не се слага в него и кой материал се рециклира на 100 процента.

  

В оборудването на отборите видяхме както класически бебешки колички на четири колела, така и детски триколки, миниджип и комбинирана велоколичка. За разлика от предишни години този път в състезанието липсваха бабите и дядовците. Част от участващите бебета проспаха събитието, други закусваха по време на спринта, а трети искрено се забавляваха. Акцент в публиката беше мъжка четиричленна група, която се определи като неформално експертно жури на проявата.

  

Финалист стана мама Маргарита Франсъзова с 10-месечната Габриела. Те получиха грамота за първо място и продукти от козметичната линия „Бебо“.

  

Второто място бе присъдено на мама Ивелина Иванова с Александър на 8 месеца, а трети се класираха мама Гинка Христова и 5-месечният Михаил. Те получиха ваучери за пазаруване от асортимента на детски стоки SmartBaby.bg.

  

Награда от SmartBaby.bg получи единственият баща и рожденик в състезанието – Юксел Али с Кристиан на 1 годинка. Драматичен театър „Рачо Стоянов“ осигури покани за свои представления на мама Мария Велкова с 2-годишния Максимилиан – за най-атрактивно участие, и на мама Йоанна Коцева с Матей на 1 г. и 7 м. – за оригиналност.

  

Заместник-кметът Мария Йозова връчи специална награда от Община Габрово за най-малък участник на 4-месечната Катрин с мама Йоанна Куманова.

  

Всички, включили се в надпреварата, получиха вкусен акациев мед с розово масло от фирма „Пастили“ ООД – Габрово, тениски от кампанията „Нестле – за живей активно“ и козметичен продукт.

  

Събитието „Мама е добър „шофьор“ е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

  

Община Габрово благодари на представителите на спонсорите – Ина Никова („Аванс“ ООД), Светослав Матеев („Пастили“ ООД), Илиян Иванов и Борис Денев („Смарт Бейби“ ООД) и Петко Койчев (ДТ „Рачо Стоянов“).

Поздравяваме всички участници, деца и родители за споделените емоции! Ще Ви очакваме на старта на „Мама е добър „шофьор“ 5 следващата година!

Повече снимки от събитието можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

Младежки случки „Срещу течението“ на 22, 23 и 24 септември в коритото на река Янтра
20 Септември 2022
Сръбският режисьор Душан Милич лично ще представи своя най-нов филм „МРАК” пред габровската публика на 26 септември
21 Септември 2022