Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата продължава да изпълнява графика си през месец август, като обхожда габровските квартали и улици.

Днес, 10 август, пунктът ще посети кварталите „Трендафил“ 1 и „Трендафил“ 2. В утрешния ден, 11 август, пунктът ще бъде на разположение на живущите в кварталите „Стефановци“, „Бойката“, „Златари“ и „Тончевци“.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

 

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец август може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2022г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“. Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Oтпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Габрово
10 август 2022
Извънредни курсове на ОПТ за празника Голяма Богородица
11 август 2022