На 13 и 14 август РСО „Централна Стара планина” и МАИР "Боженци" ви канят на седмото издание на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА – събитие, което се утвърди в последните години като търсено и предпочитано от любителите на творчески предизвикателства и търсещите нови приключения, от пътешестващите в себе си артистични и авантюристични натури.

Тази година организаторите залагат на академизма на преподаватели от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и техните умения да въвличат умело в своя занаят не само студенти, но и различни по вид публики.

Доцент Борис Желев , гл. ас. д-р Анастасия Тонкова, ас. д-р Даниел Иванов и Елпида Лайлакиду ще ви потопят в света на цветните и изящни витражи, с тяхното магнетично излъчване и дарба да черпят сила от светлината, за да излъчват топлина и уют. Всеки от тях има богата професионална биография, достатъчно теоретични знания и не по-малко практически опит в работата със стъкло – материал, който не се поддава на лесна обработка и продължава да предизвика творците с  хлад и остри ръбове.

Ако искате да надникнете в света на професионалистите през калейдоскопа на техните творби и сами да изработите свой цветен и уникален стъклен свят бъдете в Боженци на 13 и 14 август от 10.00 до 16.00 часа. Място на срещата – Старото школо. Вход – 3.00 лева.

Габрово ще бъде домакин на ПК на НСОРБ по местни финанси, бюджет и общинска собственост
8 август 2022
Симфония на цветове в картините на литовския художник Римас Бичунас
9 август 2022