ВОДА, ЗЕМЯ, ОГЪН и ВЪЗДУХ – четирите стихии са част от програмата на пространство Познание. Как разбираме четирите елемента, какво усещаме, какво знаем и какво не разбираме – отговорът и осмислянето на стихиите ще получим в съботната лекция на Узана Поляна фест. Програмата вижте ТУК.

А ето кои са хората, които ще ни преведат по пътя към познанието на ЧЕТИРИТЕ СТИХИИ.

Д-р Светла Балтова има дългогодишна практика като кардиолог и ревматолог, сега в пенсия. Преподава астрология и холистична медицина, автор е на две книги по астропсихология: „Астрология и астропсихология за всеки”, и „Планетите и ритъмът на човешкия живот”. Преди две години излезе книгата й „Новата медицина. Лечение чрез осъзнаване”. Следва учението на Учителя Петър Дънов, съставител е на няколко тематични сборника с извадки от негови лекции. Най-популярният от тях – „Здраве сила и живот”, е посветен на здравето.

Изнася в България и в чужбина семинари, лекции, курсове в областта на холистичната медицина, астрология, паневритмия.

Тема на представянето: българската практика „Паневритмия“ в петък, а в събота д-р Балтова ще говори по темите „Вода“ и „Огън“.

 

Ганета Сагова е основател и главен редактор на Списание 8. Вече 14 години се среща и интервюира в медията едни от най-известните духовни водачи, лечители и феномени на нашето време. (Заедно с оператора Добрин Кашавелов заснемат документалния филм „Мъж на вярата”, посветен на филипинския лечител Алекс Орбито.) Самата тя обича езотериката, чете Акашови записи и е търсач на истината. От 2012 г. е ученичка на Гуру Йоги Тан, който споделя мъдростта за Великия мир („Маха Шанти” на санскрит). Наскоро се завърна от Малайзия, където изкара обучение СIAE coach.

Тема на представянето: „Вятър да те вее на бял кон”

 

 

 

 

 

 

 

 

Филип Кирилов е родом от гр. София, където завършва своето средно езиково образование. Като допълнителна квалификация през 2013 година той завършва специалност „Пермакултурен дизайн и реализация“. А през 2021 година се дипломира като Преподавател по пермакултура.

Съчетава професионалния си път и личностно развитие, създавайки планинско екологично стопанство и добри практики на живот сред природата и живот в общност. Благодарение на успешната реализация на интегрално еко селище „Дом Вегетариум“, което той основава, Филип непрекъснато осъществява международен обмен, обучения и взаимопомощ между различни хора, култури и общности.

В свободното си време той обича да свири на флейта, да споделя, да се занимава с пчеларство и конна езда. Интересите му го водят към добиване на нови знания и умения в области като природа, здравословен начин на живот и духовност.

 „Пораснах в центъра на столицата и като дете си мечтаех да живея в гората и да събирам диви плодове и билки. След като преминах през няколко училища и университети в България и Франция, през 2003 година заживях в планинска еко общност на остров Френски Реюнион, в Индийския океан. През 2005 година се върнах в България, за да приложа наученото, основавайки сдружение „Тринога“.

През 2007 година заработих съвместно с Д-р Димитър Пашкулев, който ме насочи към Интегралния подход и здравословното мислене. Изучаването и приложното споделяне на Интегралния подход ми помагат да бъда балансиран в динамичното ежедневие и да продължавам своята цялостна положителна трансформация. Разбрах, че личностното развитие е здрава основа за пълноценно сътрудничество.

Мечтая и съдействам да покрием бедните места по Земята с прекрасно изобилни градини. Да се раждат и развиват интегрални еко общности.

Заедно с приятелите от Интегра ние изграждаме, обитаваме и споделяме интегрално структурирани среди. Така се чувствам полезен за природата и хората, придружавайки и други желаещи да опитат вълнуващото приключение на интегралната себереализация.“

Тема на представянето: Практическа дискусия “Земята в нас и около нас” – Аспекти, взаимодействия, знания, умения, нагласи и техники. Земеделие и землянство.

 

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо!

За повече информация следете сайта на фестивала -  www.uzanafest.gabrovo.bg и Facebook събитието.

Започна почистване на реките в Габрово
15 юли 2022
УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ - Ин-Ян зона водещи на практиките
15 юли 2022