Дишайте! Движете се, присъствайте, танцувайте, забавлявайте се, впечатлявайте се! Събудете се! Усещайте, чувствайте, осъзнавайте! Останете в своя център! Бъдете! И наблюдавайте, съблюдавайте, смейте се, дарявайте, обичайте! Благодарете!

Представяме ви водещите на практиките в ИН / ЯН зоната на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ.

Програма на зоната ТУК.

Ива Кирова е сертифициран преподавател по йога към БФЙ и Yoga Alliance. През последните 12 години тя е част от екипа на YOGAcenter Габрово и един от неговите създатели. Задълбочава знанията си в анатомия за йога и психология. В йога класовете си насърчава умението да се свързваме осъзнато с дъха и усещанията в тялото. За нея йога практиката е един прекрасен начин да почетем връзката със себе си. „Когато заздравим тази връзка, оздравяваме и връзката си с всичко около нас. А това е най-доброто, което можем да направим за себе си и за света.”

„Зареждане със сила” е йога практиката, която тази година Ива ще предложи на посетителите на Узана Поляна Фест. Това е практика за всеки, който иска да се свърже със своето място – вътрешния си център, където корените са здрави, ресурсите са активни, а всяко движение –лечебно. „Ще го направим заедно – ще бъде лично и магично!”

 

 

Велина Русева преподава хормонална йога терапия за жени по системата на Дина Родригес, хатха йогa, както и хималайска йога по системата на Свами Дев Мурти, винияса йога, ин йога. Има квалификация към Българската федерация по йога за занимания с деца и сертификат за йога инструктори към Yoga Alliance – RYT 200 и Национална спортна академия. Иницииациирана е в Слънчево Рейки и Рейки – II ниво.

„Йога преоткрих през 2005 някак съвсем естествено, стремейки се към здравословен и целесъобразен живот, изпълнен с движение и активност. Постепенно тя се разгърна пред мен като цялостна личностна система за осъзнаване, развитие и светоусещане. Днес съм благодарна, че като биоенергиен коуч мога да споделям с хората различни практики и древна мъдрост, да им помагам да освободят тялото и ума си от ежедневния стрес; да хармонизират всеки аспект от здравето си; да преоткриват себе си, да празнуват живота тук и сега. Ом шанти!”

В Узана Поляна Фест Велина Русева се включва с йога практика за постигане на физически и душевен баланс „Равновесие в зелено”. Практиката е подходяща за всички желаещи да се заредят с енергия от сърцето на планината.

 

Николай Сираков е преподавател по Хималайска йога, Тибетска йога – Лейди Нигума, Хата йога и Йога на смеха. Той е актьор по образование с интереси в областта на маркетинг комуникациите.  

„През последните години трупам опит и в публичния сектор като кмет, областен управител на област Габрово и народен представител. Вървейки по своя земен път търся отговорите за смисъла на човешкото съществуване в различни посоки и учения. Но животът ми се преобрази след срещата ми със Свами Дев Мурти, когато се запознах с неговата система – Хималайска йога. От години съм посветен в тибетския будизъм и следвам линията Палюл Нийнгма чрез своите учители.”

„Древни практики от Хималаите” е практиката съставена от 3 части с различна, но кратка продължителност. Предназначена е за хора, които нямат време и водят заседнал начин на живот. Но имат желание да се освободят от стреса, да се заредят с енергия, да успокоят ума и да преживеят деня в удовлетворение. Позите и упражненията представляват малки „йога витамини” с мощно въздействие върху тялото и ума, които ми бяха преподадени от Махариши Свами Дев Мурти, когато беше на 108 години. Потопете се в древните практики от Хималаите и направете сегашния си ден в радост и доволство.

 

Анна Оклева е родена в София, но от 5 години живее в Габрово. На Узана Поляна Фест участва за първи път с медитативна практика върху 4-те природни елемента като част от по-обширната тема за сприятеляването със себе си и природата на нашите мисли, емоции и преживявания.

„След като станах майка започна моето по-задълбочено изследване над това как да живея по-балансиран и съзнателен живот. Моят интерес е насочен към практики култивиращи състрадание към мен и моите слабости, както и към останалите хора. Подкрепям своята практика с регулярни срещи на българската група/сангха към ученията в традицията на Плъм Вилидж, чийто създател е виетнамския зен учител Тик Нат Хан.”

 

 

 

 

Радосвета Павлова е психолог, енергиен и Бахов терапевт. Има практика в енергийната психология добре борави с ТЕС-техниката за емоционална среда и Пренареждане на Матрицата. Преминава различни курсове и прилага всички научени методи ежедневно, които водят до видими резултати при хората, които се обръщат към нея. Търси причината за проблема, от къде се е появил и по-какъв начин е необходимо да се освободи енергията от предходна травма. В комбинация с капките на Д-р Бах, които действат на менталното тяло, с помощта на телесно-емоционалното освобождава, с мануалните терапии на Томас Амброуз Боуен и освобождаване на енергията чрез вратите на времето, тя постига доста добри резултати в цялостното лечение. За да подържа своето здравословно състояние, ментално, емоционално и психически, Радосвета медитира, практикува йога, йога на смеха и други духовни практики и с радост споделя всичко, като води йога класове и лекува чрез звуци. В Узана Поляна Фест Радосвета Павлова се включва с йога на смеха (сърдечния групов смях има дълбоки краткотрайни и дългосрочни ефекти върху нашия ум и тяло) и гонг медитация (идеална практика за пречистване, хармонизиране и балансиране на чакрите и работата на двете мозъчни полукълба).

 

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо!

За повече информация следете сайта на фестивала -  www.uzanafest.gabrovo.bg и Facebook събитието.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ - Лекторите в модул 4-те стихии
15 юли 2022
Габрово трупа капацитет за иновативните обществени поръчки
15 юли 2022