На 25 юни /събота/ в Архитектурно-исторически резерват „Боженци“, община Габрово, ще се проведе второто издание на Национален фолклорен фестивал „Боженци“,

Фестивалът се организира от Музей на АИР „Боженци“, Сдружение за фолклор „Цветница“ Попово и Кметско наместничество село Кметовци.

Целта е съхраняване, представяне и популяризиране на българското народно творчество.

Боженци е възрожденско село запазило в себе си автентичността и духа на миналото, което е предпоставка за организиране на фестивал от такъв характер. Тази година участниците, които по програма ще бъдат в ограничен брой ще могат да се представят в две категории – автентичен и обработен фолклор. Ново в изданието е и категорията за представяне на автентични народни носии.

Фестивалът е с конкурсен характер и професионално петчленно жури ще оценява изпълнителите и тяхното представяне по определени критерии. Програмата започва с откриване на фестивала на 25 юни /събота/ от 09:30 часа, на мегдана в Боженци и ще приключи с празничен концерт от 19:00 часа със специалното участие на Тракийската народна певица Дарина Славчева и Северняшкия народен певец Петър Кирилов.

Заповядайте!

Представят резултатите от работилницата за дизайн обекти в „Шести участък“
23 юни 2022
До родителите на бъдещите първокласници
24 юни 2022