Вицеевропейската шампионка на троен скок от Прага през 2015 г. и носителка на европейското злато за младежи от 2013 г. в Тампере - Габриела Петрова - е на двуседмичен подготвителен лагер в Габрово. Тези две титли носят на младата атлетка признанието и наградата Спортист №1 на България за 2015 година.

Заедно със своя треньор Атанас Атанасов Габи води подготовката си за предстоящото европейско първенство по лека атлетика, което ще се проведе от 15 до 21 август в Мюнхен, Германия. Състезателката на Локомотив Пловдив и нейният наставник се срещнаха с кмета на Габрово, Таня Христова, за да споделят положителните си отзиви от лекоатлетическата писта на стадион "Христо Ботев" и да кажат, че съоръжението вече е предпочитано място за тренировка от много професионални спортисти. Като жест на благодарност, че Габи е предпочела Габрово за подготовка за предстоящото европейско състезание кмета и подари книгата "Успехът" за известния габровец Пенчо Семов, с пожеланието да се сдобие точно с това през месец август.

Габриела Петрова има 4-то място на Световното първенство по лека атлетика в Пекин през 2016 година и е участник в Олимпиадата Токио 2020.

 

 

 

Габровският състезател по шах Йоан Велчев стана трети в България на Държавното първенство по ускорен шах
16 юни 2022
Габрово представи Узана поляна фест на „Уикенд туризъм“ - Русе
20 юни 2022