От 16 до 18 юни Община Габрово с Туристически информационен център – Габрово  участва в XVII издание на международното туристическо изложение „Уикенд Туризъм“ в град Русе.

Акцент на представянето на туристическия облик на Габрово тази година в изложението бе екологичният фестивал Узана Поляна Фест, който ще се състои в периода 22 – 24 юли 2022 г. в местността Узана. Фестивалът се организира от Община Габрово и среща „зеленото“ мислене и успешните екологични модели, представени в няколко зони чрез еко практики, интерактивни дейности и лекции за опазване на околната среда, здравословни био продукти и устойчиви арт инициативи.

Туристическото изложение „Уикенд Туризъм“ и съпътстващият го фестивал на туристическите забавления и анимации се провеждат ежегодно в град Русе и са най-значимите туристически събития в дунавския район на България. Събитията се организират от Община Русе с подкрепата на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризиране на възможностите за целогодишен отдих в страната. Всяка година над 270 участници от страната и чужбина показват своя потенциал и своите туристически ресурси пред гражданите и многобройните посетители на „Малката Виена“. В дните на събитията жителите и гостите на града имат възможността да бъдат свидетели на разнообразни презентации, забавления, атракции, както и да опитат различни вина и регионална кухня.

 

Спортист №1 на България за 2015 на подготовка в Габрово
17 юни 2022
Какво е устойчива мода и защо е важна дискутират в Габрово
20 юни 2022