С празничен концерт, посветен на 160 години от създаването си, Иновативно основно училище "Христо Ботев" в Габрово отбеляза своя рожден ден. В приветствието си към ръководството на учебното заведение и възпитаниците му заместник - кметът на община Габрово по Образование, социални дейности и култура, Невена Минева, каза:

"В историята на Вашето училище са вплетени професионализъм, добри педагози, любов към децата, традиции и иновации. Вдъхновяващите постижения на Вашите ученици, пъстрата палитра от възможности за развитие на детския талант и креативност, които училището днес предлага са уникално богатство. А имената на изтъкнатите интелектуалки, творци и дейци, които са горди възпитаници на училище „Христо Ботев“ са повод за гордост и удовлетворение, и превръщат училището в място, от което можеш да дадеш старт на своите мечти.

Скъпи деца,

Гордея се с вас! Днес Вие пишете историята на това училище. Бъдете здрави, мотивирани, търсете, откривайте света заедно с Вашите преподаватели и пазете в себе си жива искрата на родолюбието, завещана Ви от патрона на Вашето училище. Бъдете Ботевци!"

 

Габрово – партньор в международен проект за енергийни общности
3 юни 2022
Община Габрово кандидатства за финансиране на три електромобила
3 юни 2022