Две габровски села вече очакват своите млади приятели, за да преживеят заедно приказката „Приеми ме на село - Възраждане'22“.

И тази година инициативата на Община Габрово ще се осъществи под формата на два едноседмични лагера за младежи над 18 години, които с доброволния си труд, знания и умения, ще допринесат за обновяване на облика на две малки населени места - с. Жълтеш и с. Лесичарка.

През периода 8-14 август, в с. Жълтеш, младите хора ще работят по възстановяване на автобусна спирка, почистване и възстановяване на селската чешма и по възстановяване и облагородяване на детска площадка, за да стане тя слънчево и приветливо място за малките жители на селото.

Следващата смяна ентусиасти ще гостуват на жителите на с. Лесичарка. През периода 15-21 август младежите ще трябва да се потрудят за почистването и ремонта на почти 200-годишна селска къща, която местното население с нетърпение очаква да превърне в свой бъдещ културен център; да се справят с предизвикателството да „съживят“ стара чешма, и да ремонтират каменна ограда, строена чрез суха зидария.

В инициативата могат да участват младежи над 18 години от цялата страна и български общности от чужбина.

Краният срок за подаване на заявление за участие е 15 юли 2022 г.

Подробна информация за начина на кандидатстване и необходимите за това документи ще откриете на тук.

Очакваме точно вас - енергичните, ентусиазирани и обичащи предизвикателствата млади хора, за да преживеем магията и споделим очарованието на инициативата „Приеми ме на село-Възраждане'22“!

 

Община Габрово търси финансиране от НДЕФ за соларни пейки и чешма
1 юни 2022
Габрово – партньор в международен проект за енергийни общности
3 юни 2022