Образователната платформа „Ноу-Хау Шоу-Хау“ (Know-How Show-How) обявява отворена покана за участие в творческа работилница за изграждане на градска мебел в квартал „Шести участък“ в Габрово.

Инициативата ще се проведе от 18 до 26 юни 2022 г. в сградата на читалище „Будителите 2017“ (бившето Помощно училище до централния кооперативен пазар). Събитието ще бъде както практически, така и образователно насочено. Водещи са Дима Стефанова, Ивелина Гаджева и Филип Бояджиев, които са специалисти в областта на изкуството и дизайна. Те ще приложат подходи за интердисциплинарно учене, мислене и правене.

Програмата е подходяща за професионалисти, студенти и ученици от сферата на дизайна и близки до него практики, както и за всеки, който има желание да развие своя творчески потенциал. Професионален опит не е необходим, могат да кандидатстват лица от цялата страна, които имат навършени 16 години.

Работилницата е част от инициативата „10 дни култура в „Шести участък“ на Община Габрово и „Студио Комплект“ – София по проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CИНЕМА).

Срокът за записване е до 12 юни 2022 г. чрез попълване на формуляр в интернет страницата – https://2022.knowhowshowhow.org/. Участието е безплатно, а дневната ангажираност ще бъде от 10:00 до 16:00 часа. В последния ден е предвидено публично представяне на постигнатите резултати.

Опазването на природата – на фокус в Дома на хумора
31 май 2022
Предайте опасните отпадъци от домакинствата на 7 и 8 юни
1 юни 2022