Магазин за сувенири и традиционни български продукти отвори днес врати в квартал „Шести участък“. Както повелява традицията, той беше открит с водосвет от отец Руслан Личев, а изборът на дата не бе случаен – на 17 май Габрово чества своя празник.

Магазинът се помещава на първия етаж в музейната Дечкова къща. В него ще се продават ръчно изработени артподаръци, стоки на местни занаятчии, бижута, керамика, икони и здравословни храни от региона.

Обектът ще започне официално да обслужва клиенти от 19 май, а по случай карнавалните дни до 21 май ще работи с удължено работно време. През останалата част ще е отворен между 10:00 – 14:00 и 15:00 – 19:00 часа, в събота ще работи от 10:00 до 14:00 часа, а неделя е почивен ден.

Новата търговска дейност стартира благодарение на обявената от Община Габрово отворена покана за публично-частно партньорство чрез наемане на обекти в „Шести участък“. Инициативата е част от дейностите по проект СИНЕМА „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ и цели да подкрепи бизнеса в квартала. Заявления за участие в конкурса се приемат до 31 май 2022 г., а пълната информация и документи за кандидатстване са публикувани ТУК.

Община Габрово поздравява екипа на магазин „Шести участък“ и му пожелава старанието и мотивацията за работа да бъдат ползотворни и добре възнаградени!

Още снимки можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

До депото за спектакъла "Последният залез"
17 май 2022
Национален транспортен протест /обновена/
17 май 2022