Младежки лагер по основи на икономиката и бизнеса ще се проведе от 19 до 23 юли тази година в Боженци. Участие могат да вземат ученици от 15 до 19 години от областите Габрово и Ловеч.

Лагерът дава разбиране за основните икономически принципи, европейските ценности, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача. Участниците ще развият предприемачески мироглед, креативно и критично мислене, самоувереност и умения за формиране на поглед за света, като място изпълнено с възможности.

Учебното съдържание е разработено от фондация „Бауерзакс“, популярна със създадената през 2015 г. образователна програма Предприемачът като откривател .

Чрез игрови ситуации, участниците ще провокират своя потенциал, ще преминат през предизвикателството да работят в екип, ще се срещнат с успешни хора от света на бизнеса, ще получат професионална диагностика от психолози на своя талант, както и сертификат за преминато обучение.

Лагерът ще се проведе от 19 до 23 юли 2022 г. с такса за участие 270 лева. Участниците ще са настанени в Къщи за гости Боженци /МАИР Боженци на пълен пансион – нощувки, закуски, обяди и вечери.

За младежите от Габрово, таксата е 170 лева, благодарение на спонсорството на две габровски фирми – Принц ООД и АМК Задвижваща и управляваща техника ЕООД. Записването продължава до набирането на необходимата бройка от по 10 ученици от Габровска и Ловешка област. Записването става чрез попълване на заявка . Срокът за изпращаве е до 15 юни 2022 г. на ел. адрес: europedirect@chamber-gabrovo.com. С общите условия и заявка за участие в лагера може да се запознаете на сайта на Габровската търговско-промишлена палата с адрес: https://chamber-gabrovo.com/leten-lager-po…/

Лагерът се реализира в партньорство между Европейски информационен център Европа директно Габрово, Областен информационен център - Габрово и Фондация Бауерзакс.

 

„Летни занимания“ през юни и юли 2022 година
16 май 2022
Десет проекта бяха подадени за участие в програмата за финансиране на младежки инициативи
16 май 2022