10-годишният състезател по шахмат от ШК „Орловец 1997“ – Габрово Йоан Велчев се завърна с Купа и златен медал от съревнование със 77 деца в турнир за Купа „Слънцата на Трявна“. С четири победи и две равенства, без нито една загуба Йоан заслужи медала и Купата във възрастовата група при 10-годишните. Той се нареди втори в генералното класиране, след 14-годишен състезател.

Само от началото на тази година Йоан Велчев донесе 6 медала – два златни, три сребърни и един бронзов, а от последното състезание и Купа. От началото на годината Йоан за трети път заема престижно място в турнир по шахмат без нито една загуба в партиите.

На крачка от медал в Купа „Слънцата на Трявна“ беше и друг състезател на ШК „Орловец 1997“ Михаил Панайотов, който се класира четвърти във възрастовата група до 12-годишни, с 4 победи от 6 партии. Достойно беше представянето и на Денислав Иванов, които се нареди пети във възрастовата група при 14-годишните с 4 победи и едно равенство от 6 партии. Голям успех постигна и 10-годишният Стефан Тотев, който спечели 4 точки, колкото третия в класирането във възрастовата група, като се нареди шести по допълнителните показали. Успех постигна и 9-годишната Наташа Демерджиева, която се класира четвърта във възрастовата група до 10-годишните при момичетата. Ценен опит натрупаха и Росен Нанев с 3 победи и най-малките - 7-годишният Димитър Златев и 6-годишният Иван Екимов, които играха в редица партии с два пъти по-големи деца и завършиха състезанието с по 2 точки.

 

Таня Христова: „Диалогът с общините и финансовата децентрализация са в интерес на местните инвестиции“
14 май 2022
Проучване сред бизнеса на територията на община Габрово в условията на криза
16 май 2022