Младежка зелена зона в двора на Националната Априловска гимназия - Zона НАГ 1221 беше официално открита днес. Тя е проектирана и реализирана от ученици на гимназията, вдъхновени от идеите на кръговата икономика и от популярния образ на Габрово като зелен град и град на спестовността и практичността.

Всички участвали в създаването и изграждането на новата придобивка на училището бяха отличени и поздравени от директора на училището Елвира Христова и зам.-кметът на Община Габрово Невена Минева.

Зоната беше осъществена по Програма "Младежки дейности" на Община Габрово - приоритет ZЕЛЕНИ В ГАБРОВО, която подкрепи проекта на Национална Априловска гимназия  „Всеки от нас може да бъде промяната“.

В партньорство с Музей „Дом на хумора и сатирата“, учениците от гимназията трябваше да търсят, сортират и сглобяват метални отпадъци, за да бъдат използвани отново и интегрирани в интересни и приложни екстериорни решения, свързвани с обзавеждането на младежката зелена зона.

„Бъди промяната!“ беше слоганът на Програма Младежки дейности за 2021 г., с който Община Габрово провокира поколението Z да търси, открива и създава бъдещето на нашия град, според своята  визия.

От днес Zона НАГ 1221 ще бъде едно прекрасно алтернативно пространство за отдих, общуване и преподаване под открито небе.

Повече снимки от събитието на фейсбук страницата на Община Габрово.

Ателие за изработване на карнавални маски
10 май 2022
Танцовият спектакъл „Последният залез“ с премиера в Габрово
10 май 2022